Goedkoop Bellen

Goedkoop bellen in het buitenland met de nieuwe EU regels

Deel artikel

Halverwege juni zijn de nieuwe EU regels officieel ingegaan. Vanaf nu kunnen we eindelijk op vakantie goedkoop bellen, smsen en internetten. Volgens de nieuwe EU regels moet je bundel in het buitenland gewoon geldig zijn. Dit is goed nieuws voor iedereen met een onbeperkt bellen en databundel. Vanaf nu kan je vanuit Spanje laten weten dat alles goed is en je veilig bent aangekomen. Dit verplichten telefoontje kost je nu geen geld meer. Net als het spelen van je favoriete spelletje op het internet. Dankzij de nieuwe regels kan je nu binnen de EU altijd goedkoop gebruik maken van je telefoon.

Geen verrassingen meer achteraf

Iedereen kent het gevoel wel. Je komt terug van een heerlijke vakantie en dan krijg je de telefoonrekening. Je zal echt niet de enige zijn die aan roamingkosten 100 euro of meer kwijtgeraakt is. De EU is er sinds 2007 al hard mee bezig om dit te veranderen. Providers mogen niet meer extra verdienen aan hun klanten die op vakantie gaan. Mocht je dus binnen de EU op vakantie gaan deze zomer dan zijn er geen verrassingen meer. Tenzij je natuurlijk over je bundel heengaat. De EU heeft wel vastgesteld dat de provider je dan moet waarschuwen. Je moet een smsje krijgen dat je bundel op is en welke tarieven er vanaf nu gerekend worden. Je hebt zo echt geen verrassingen meer achteraf als je op vakantie gaat.

Helemaal onbeperkt internet is niet mogelijk

Ondanks dat je in het buitenland gewoon je eigen bundel mag gebruiken zal helemaal onbeperkt internetten binnen de EU geen optie zijn. De kosten zijn hiervoor simpelweg te hoog. Dit is de reden dat de providers hierover afspraken gemaakt heeft. Er is dus wel een speciale regeling voor gebruikers die in Nederland een onbeperkt internetbundel hebben. In de policy van je provider kan je zien tot welk limiet je kan gaan met je onbeperkt databundel. Bij T-mobile mag je bijvoorbeeld voor maximaal 10 GB aan gratis internet verbruiken op vakantie.  Bij Tele2 is het limiet op 6 GB ingesteld. Als je daar overheen gaat mag je provider nog maximaal € 7,70 per GB in rekening brengen. Je kan dus geen rekeningen meer krijgen van honderden euro’s.

Roulette spelen in het buitenland

Dankzij de onbeperkt internet bundel in het buitenland kan je nu ook online gokken. Er is natuurlijk niets leukers als lekker op het strand liggen en een gokje bij de roulettetafel wagen. Met een aantal slimme tips kan je ervoor zorgen dat je een leuke middag beleeft op vakantie. Voor je het weet win je een leuk bedrag dat je kan gebruiken voor aan avondje stappen. Of wat dacht je van een etentje voor je vrienden op jouw kosten? Dankzij de goedkope databundels binnen de EU kan je voortaan extra ontspannen op het strand met een online spelletje.

 

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van