Goedkoop Bellen

Glasvezel en de digitale transformatie

Deel artikel

Glasvezel is het beroemde dunne draadje uit glas hetgeen steeds belangrijker wordt in onze maatschappij omdat wij ons in een digitaal tijdperk met een enorme groei bevinden. Of het nu om internet, bellen of televisie gaat, glasvezel kan deze groei makkelijk aan in tegenstelling tot andere technieken. Ook in de zorg zal glasvezel in de toekomst flink kunnen bijdragen, denkt u hierbij eens aan de zorg op afstand. Kabelaars zoals Ziggo zullen dit in de toekomst gaan merken en iets aan hun netwerk moeten gaan veranderen willen ze blijven concurreren, want een glasvezelaansluiting zal zeer zeker de nieuwe standaard in Nederland gaan worden. Ziggo zal het laatste stukje koper van het wijkhuisje tot aan de woning van de klant moeten gaan vervangen of met een andere oplossing moeten komen waarmee ze enigszins zouden kunnen concurreren. Dit lijkt echter zeer onwaarschijnlijk omdat de huidig techniek dit gewoon niet toelaat.

Goedkoop bellen, internet en TV

De interesse in een glasvezelaansluiting is naar het schijnt volgens een recent onderzoek van Telecompaper toch gaan dalen. Uit zoekcijfers van google blijkt dat de consument echter nog steeds op zoek is naar de goedkoopste en snelste abonnementen voor goedkoop bellen, internet en televisie. Bij providers zoals KPN, Telfort en Vodafone kun je genieten van maar liefst 500 mbit per seconde. In combinatie met goedkoop bellen en televisie biedt het alles-in-1 pakket van Vodafone je de goedkoopste mogelijkheid met het snelste internet. Vodafone biedt zelfs samen met nog concurrent Ziggo 4-in-1 pakketten aan, inclusief mobiel bellen. Ziggo mobiel, zo noemt men het 4-in-1 pakket van Ziggo kun je echter alleen abonneren wanneer je over een alles-in-1 of 2-in-1 pakket van Ziggo beschikt.

Vast en mobiel bellen

Mobiel bellen kan natuurlijk niet via glasvezel, hiervoor maak je gebruik van het ultrasnelle 3g of 4g netwerk, dat de consument ook flink wat mogelijkheden biedt rond kwaliteit en snelheid. Vast bellen kan natuurlijk wel via glasvezel. Dit is zeer stabiel en van zeer hoge kwaliteit ongeacht het aantal deelnemers. Ook merk je via glasvezel niets van andere medegebruikers die op het internet zitten te surfen, een filmpje kijken of net bij youtube.com een video uploaden. Bij een glasvezelaansluiting geniet je namelijk van een symmetrische verbinding, dat wil zeggen dat de upload snelheid gelijk is aan de download snelheid. Beschikt u nog niet over dit dunne prachtige draadje, laat het dan zo snel mogelijk aanleggen en groei mee met de digitale transformatie.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van