Goedkoop Bellen

Gerucht: Samsung is volledige overstap naar Tizen aan het overwegen

Deel artikel

Volgens een medewerker van telefoonfabrikant Samsung is het bedrijf aan het overwegen om alle toekomstige modellen, te laten draaien op het besturingssysteem Tizen. Dit systeem wordt ontwikkeld door Samsung zelf en wordt momenteel alleen gebruikt op goedkopere smartphones van Samsung.

Toptoestellen van Samsung draaien momenteel op Android, iets wat we ook zien bij concurrenten als Huawei of HTC. Volgens de medewerker van Samsung, die overigens anoniem wil blijven, overweegt Samsung om ook de toptoestellen uit te rusten met Tizen, om zo minder afhankelijk te zijn van Android.

De goedkopere smartphones van Samsung, die draaien op Tizen, worden vooral verkocht in de Aziatische markt. De toestellen zijn hier erg populair en worden goed ontvangen. Naast de smartphones wordt het besturingssysteem ook gebruikt in smartwatches en is het bedrijf van plan om ook camera’s en televisies uit te rusten met Tizen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van