Goedkoop Bellen

Gerucht: iPhone 7 wordt waterdicht en nieuw materiaal behuizing

Deel artikel

Begin deze maand presenteerde Apple de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Deze toestellen volgen de huidige vlaggenschepen op en zullen vanaf 9 oktober ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Geruchten over de opvolger van de S modellen worden nu alweer op het internet geplaatst. Op een Japanse website is een gerucht verschenen die meldt dat de iPhone 7 een behuizing krijgt die van een ander materiaal is gemaakt dan metaal.

De informatie is gebaseerd op basis van berichten op Chinese social media kanalen. Deze berichten melden dat Apple een aantal prototypes heeft gebouwd, waarbij de fabrikant ook heeft getest of de toestellen volledig waterdicht gemaakt konden worden. Anders dan bij zijn voorgangers zal de behuizing van het toestel van een ander materiaal dan metaal gemaakt worden, om welk materiaal het dan wel gaat is in dit stadium nog niet duidelijk.

De iPhone 7 zal tevens het eerste toestel zijn dat waterdicht is. Concurrenten gingen de fabrikant al voor, maar moesten nog wel afsluitingen voor usb poorten plaatsen. Recent is een nieuwe techniek ontwikkeld, die smartphones voorziet van een waterafstotende coating. Hierdoor is het gebruik van deze klepjes of afsluiting niet meer nodig. Het is in dit stadium nog te vroeg om na te gaan wanneer de iPhone 7 op de markt zal komen, maar kijkend naar het uitrolschema van Apple zal dit in september 2016 zijn.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van