/ Nieuws / Gedupeerden van T-Mobile storing worden gecompenseerd

Gedupeerden van T-Mobile storing worden gecompenseerd

Sophie Middelkamp on 19 augustus 2015 - 14:49 in Nieuws

Afgelopen weekend was er een grote storing bij provider T-Mobile. Door uitval van één HLR kon ongeveer 1/3 van alle klanten van het bedrijf niet bellen, internetten of SMS’en. De provider heeft vandaag bekend gemaakt dat gedupeerden gecompenseerd worden.

Klanten kunnen kiezen voor een extra databundel van 500MB of 1,50 euro korting op hun factuur. De extra databundel is een maand geldig en wordt als extra bundel toegevoegd aan het normale abonnement. Wie genoeg data heeft, of graag korting wil kan ervoor kiezen om 1,50 euro korting te krijgen. De provider geeft aan dat het bedrijf zelf contact opneemt met de gedupeerden, wat er ongeveer een miljoen zijn én stelt dat consumenten zelf geen contact hoeven op te nemen.

T-Mobile gaf dit weekend al aan een schadevergoeding te willen instellen, om klanten te compenseren voor de landelijke storing. Volgens de provider heeft de databundel van 500MB een waarde van 5 euro. De 1,50 euro korting is berekend op basis van gemiddelde schade die klanten hebben geleden; dit is volgens T-mobile 0,75 euro. Het bedrijf heeft besloten dit bedrag te verdubbelen.