Goedkoop Bellen

Gaming Smartphones

Deel artikel

Het was een echte trend in de Androidscéne: gaming smartphones. Ondanks dat er al aardig wat fabrikanten het hebben geprobeerd om een gaming smartphone op de smartphonemarkt te brengen, zullen nu grote fabrikanten ook in de zogeheten ‘game-arena’ stappen.

 

Wat houdt gaming smartphones in?

Gaming smartphones zijn mobiele telefoons die een nadruk hebben op spelletjes. Dit houdt in dat er verschillende opties anders worden aangepakt zodat de telefoon meer gespecialiseerd wordt in het spelen van games. Dit zorgt er dan ook voor dat je game-ervaring een stuk verder gaat. De specialisatie zal dan bijvoorbeeld liggen op een betere batterijduur, verbeterd koelsysteem en meer besturingsopties. Momenteel zijn er al enkele gaming smartphones te verkrijgen. De fabrikanten van deze gaming smartphones zijn Xiaomi, ASUS en Razer. Een leuk feitje is dat Belsimpel de Xiaomi smartphones naar Nederland gaat brengen. Ook Huawei zal met een eigen gaming smartphone komen.

 

Wat is het verschil?

U denkt nu vast aan wat het verschil is tussen een normale en dure telefoon als een iPhone XS Max en de gaming smartphones. Zal er wel verschil zijn? Het antwoord is: Ja! Er zit wel degelijk verschil tussen deze smartphones. Op de iPhone XS Max kan je zeker een normaal spelletje als Angry Birds spelen, maar als je echte games met veel grafische onderdelen wil spelen zonder dat er rare dingen gaan gebeuren is de stap naar een gaming smartphone wel heel interessant. Als er alleen al wordt gedacht aan een verbeterde batterij en een verbeterde koeling is het natuurlijk al een groot voordeel. De normale telefoons zullen snel warm worden als je een zwaar en grafisch spel speelt. Maar bij deze telefoon is dat niet het geval. Bij de ASUS ROG gaming smartphone is het zelfs mogelijk om nog een extra koeling aan te brengen. Deze is dan niet voor de binnenkant, maar om je handen lekker koel te houden.

 

Tijdelijke rage of niet

Het blijft nu juist de vraag of de gaming smartphones een rage zijn, of dat ze blijven presteren. Het blijft natuurlijk maar een klein deel van alle telefoongebruikers die geïnteresseerd is. Maar aangezien alle Fabrikanten hun uiterste best doen om te vernieuwen en zoveel mogelijk verschillende soorten smartphones op de markt te brengen. De mensen vinden het steeds minder erg om geld uit te geven aan smartphone games. Dan wordt er dus ook wel geld weggelegd voor de gaming smartphones. Tevens is het ook belangrijk dat de telefoons niet te duur worden. De kans dat mensen een gaming smartphone gaan kopen die duurder is dan hun normale high-end telefoons is namelijk zeer klein.

 

Xiaomi naar Nederland

De Chinese fabrikant van de gaming smartphones gaat een samenwerking aan met Belsimpel. Dit hebben beide bedrijven onlangs bekend gemaakt. Belsimpel verkocht deze telefoons al eerder, maar deze werden toen niet rechtstreeks ingekocht bij Xiaomi. Aangezien deze samenwerking tot stand is gekomen is er nu veel meer voorraad en is het dus makkelijker om de telefoons uit te leveren. De telefoons zijn ook fysiek te koop, want Kruidvat zal de telefoons binnenkort in het assortiment nemen. Het merk Xiaomi verkoopt de telefoons naast Nederland ook in Spanje, Italië, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

 

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van