Goedkoop Bellen

FACE-ID ontgrendeling bij Apple telefoons

Deel artikel

Sinds de iPhone X, of wel iPhone 10, zijn de Appletelefoons voorzien van een nieuwe ontgrendelingsmethode, namelijk de FACE-ID. De FACE-ID zoals de naam wel luidt is eigenlijk een nieuwe ontgrendelingsmethode op basis van een gezichtsherkenningssysteem. Het blijft natuurlijk de vraag of dit wel goed, veilig en snel werkt. Het werkt tevens ook voor apps, om bijvoorbeeld gegevens te ontgrendelen.

 

Hoe werkt het?

Het nieuwe FACE-ID van Apple werkt als volgt, het systeem gebruikt een TrueDepth camera, wat de diepte van het gezicht meet. Hiermee wordt het gezicht gescand op basis van miljoenen puntjes van jouw gezicht. Op deze manier wordt het gezicht gescand en wanneer alle puntjes kloppen tijdens de ontgrendeling wordt de telefoon automatisch ontgrendeld. Je hoeft er alleen nog maar naar te kijken.

 

Met welke toestellen werkt het?

Deze nieuwe ontgrendelingsmethode werd gezamenlijk met de iPhone X in september 2017 aangekondigd. Sinds de aankondiging van FACE-ID is het verwerkt in alle iPhone’s. Dat betekent dat het is verwerkt in de iPhone X, iPhone XR, iPhone XS en de iPhone XS Max. Naast dat het is verwerkt in de nieuwe iPhone’s is het ook verwerkt in de meest recente iPads. De iPad pro 2018 11inch en 12.9 inch bevatten ook het nieuwe FACE-ID.

 

Is het veilig?

Zoals iedereen zich al afvroeg: Is het wel veilig? Het antwoord is Ja! Wel twintig keer veiliger dan het voormalige Touch-ID. Het systeem valt namelijk niet te omzeilen met een foto van de eigenaar. Dit komt door het bovenstaande TrueDepth systeem. Dit systeem meet de diepte van het gezicht en kan daardoor bepalen of het wel of niet op de natuurlijke wijze gaat. In het geval van Touch-ID was de kans 1-50.000 dat iemand anders jou telefoon kon ontgrendelen, maar met het nieuwe FACE-ID is de kans op omzeiling 1-1.000.000. Dit is natuurlijk aanzienlijk kleiner en veel veiliger.

 

Is het sneller?

Nou blijft er nog één vraag over: Is het sneller dan Touch-ID. Het antwoord hierop is ook: Ja. De systemen worden direct geactiveerd waardoor het ontgrendelproces behoorlijk versneld wordt. Dit maakt het ontgrendelproces een stuk sneller.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van