Goedkoop Bellen

Een Huawei toestel met HD-scherm, maar Netflix niet in HD kunnen kijken?

Deel artikel

Dat uw toestel over een HD-beeldscherm beschikt, betekend het nog niet dat het alles in HD ondersteund. Sommige Huawei toestellen hebben deze update pas na de release gekregen.

Huawei Mate 20

Eigenaren van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro hoeven zich tegenwoordig niet meer zorgen te maken over dit probleem. Vanaf heden ondersteunen deze toestellen de HD modus vloeiend. Netflix series en films in HD streamen en downloaden is geen probleem meer.

Ondersteuning

De twee bovengenoemde smartphones beschikken over een Huawei zelf ontwikkelde chip, die voor kort niet de juiste Widevine DRM-ondersteuning had. Huawei ondersteunde slecht Widevine level drie, terwijl level 1 vereist is voor het streamen op hogere resolutie.

Wat is Widevine?

Widevine regelt het digitale rechtenbeheer voor verschillende apps en zorgt er voor dat video’s ,die gestreamd worden, niet zomaar gekopieerd kunnen worden!

Andere toestellen

Netflix geeft aan dat alle smartphones met een Kirin 710 en 980 chips nu ook over de juiste ondersteuning beschikken. Het gaat om de Huawei P Smart Plus, Honor 8X en Huawei Mate 20 Lite.

Concurrentie

Huawei is niet de enige die last heeft/had van deze ‘storing’. OnePlus en Xiaomi hadden last van dit probleem. Bij OnePlus ging het om de 5T. Dit toestel beschikt ook niet over de DRM-ondersteuning. Wanneer 5T gebruikers wel graag netflix in HD wilden kijken, werd hun aangeraden om het toestel terug te sturen naar de fabriek.

Bij Xiaomi gaat het om de Pocophone F1 dit is een budgettoestel die dit ook niet ondersteund. Xiaomi is ook niet van plan dit te veranderen, omdat het een relatief goedkope telefoon is. Men denkt dat ze deze ondersteuning er niet in hebben gedaan, om zo te kosten te kunnen drukken!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van