Goedkoop Bellen

Draadloze oordopjes

Deel artikel

Draadloze oordopjes, de eerste exemplaren zijn al verschenen op de markt. Het zijn oordopjes die zonder snoertje gebruikt kunnen worden. De oordopjes kunnen gekoppeld worden via bluetooth en het gemiddelde bluetooth bereik op een smartphone anno 2019 is binnen 45 meter en buiten tot wel 400 meter! Zijn draadloze oordopjes de toekomst of is het dé trend van 2019?

De eerste draadloze oordopjes

Apple is het eerste bedrijf dat de draadloze oordopjes heeft geïntroduceerd, onder de naam Apple AirPods. De meeste mensen waren nogal verbijsterend over deze oordopjes, omdat er gedacht werd dat het makkelijk kwijt geraakt kon worden.

Toch blijken de Apple AirPods enkele maanden na verschijning enorm in de smaak te vallen onder de consumenten. Het is enorm handig in gebruik en het geluid is glashelder. Wat voor een activiteiten mensen ook doen, de oortjes zullen niet in de weg zitten doordat het geen snoertjes heeft. Mensen kunnen hun draadloze oordopjes eenvoudig aansluiten op apparaten die voorzien zijn van een bluetooth aansluiting. Dit kan het makkelijkste op de Apple apparaten zelf, omdat het systeem daar op afgesteld is. De AirPods gaan automatisch aan na het opstarten van een apparaat en blijven er altijd mee verbonden wanneer bluetooth ingeschakeld blijft. Om te voorkomen dat de AirPods kwijtgeraakt kunnen worden, heeft Apple een opbergdoosje uitgebracht. Dit is een houder waar de oordopjes in geplaatst en opgeladen kunnen worden. Het ideale hieraan is dat het opbergdoosje oordopjes 24 uur lang van stroom kan voorzien. De batterijduur van de oordopjes bedraagt ongeveer 5 uur.

Gebruikers van de AirPods hoeven zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van het geluid, de oordopjes dempen het achtergrondgeluid goed af en zijn voorzien van AAC-audio. Dit is een opvolger van MP3 en heeft betere geluidskwaliteit ten opzichte van MP3. AAC-audio is een coderingsstandaard voor geluid van digitale audio en is ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Dolby, Sony en Nokia.

De Apple AirPods zijn vrijwel in alle elektronicawinkels te verkrijgen en de prijs hiervan bedraagt ongeveer € 200,-. De prijzen zijn afhankelijk van welke variant AirPods er gekocht wordt. Apple AirPods kunnen namelijk met opbergcase gekocht worden en zijn binnenkort leverbaar met een draadloze oplaadcase. Naar verwachting komt er later in 2019 een nieuwe versie van de Apple AirPods op de markt, genaamd Apple AirPods 2.

Gear IconX

Tegenwoordig gebeurt muziek luisteren veelal op de smartphone. Volgens Samsung is het luisteren van muziek een vorm van vrijheid en dat kan optimaal door de nieuwe draadloze oordopjes ‘Gear IconX’. Het zijn niet zomaar draadloze oordopjes. De Samsung Gear IconX oordopjes zijn kleine draadloze oordopjes maar leveren grootse presentaties! Deze oordopjes hebben een ingebouwde muziekspeler met 4 GB geheugen en alle controle gaat via de touchbediening op de oortjes of via de Samsung-app.

Voor het luisteren van muziek hoeven mensen niet een smartphone bij de hand te hebben, bij het gebruiken van de Gear IconX. Dit is één van de unieke features die Samsung heeft geïntroduceerd. Tijdens het sporten kunnen mensen genieten van de muziek zonder dat er kabels en een smartphone in de weg zitten. Verder beschikken deze nieuwste oordopjes van Samsung over slimme sensoren met een ingebouwde fitnesstracker. Deze sensoren kunnen de data registreren van de personen zoals tijd, afstand, snelheid en calorieverbranding. Nadat mensen gesport hebben kan er gekeken worden op de telefoon naar wat de ontwikkelingen zijn. Hiervoor kan een speciale app gedownload worden genaamd de S Health app waar de gebruikers hun gezondheid kunnen bijhouden.

De ‘Gear IconX’ oordopjes zijn evenals de Apple AirPods vrijwel verkrijgbaar in alle elektronicawinkels. De prijzen van deze oordopjes zijn beschikbaar vanaf € 150,- en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze. Het krijgt over het algemeen erg goede criteria en het wordt door de meeste mensen beschouwd als een waardige aankoop.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van