Goedkoop Bellen

Draadloos opladen

Deel artikel

Het is waarschijnlijk één van de grootste ergernissen van een smartphonegebruiker. De melding in uw scherm dat de telefoon minder dan 20% of 10% batterij over heeft. Er breekt bij 90% van de smartphonegebruikers een lichte paniek uit. Daarom is het voor smartphones beter dat ze zoveel mogelijk aan de oplader liggen. Aangeraden wordt dat u de telefoon laat opladen tot 100% en de telefoon hierna onmiddellijk van de oplader verwijderd. Dit zou beter zijn voor de telefoon. Wat is er tegenwoordig makkelijker dan dat je de telefoon op een dock legt en dat de telefoon automatisch oplaadt.

Wat is draadloos opladen?

Het draadloos opladen van de telefoon is een relatief nieuwe techniek. Het is inmiddels wel razendsnel bekend geworden onder de mensen. Wanneer u in bezit bent een scheerapparaat of een elektrische tandenborstel dan bent u tegenwoordig al bezig met het draadloos opladen van uw apparaten. U legt de telefoon in de houder en de telefoon begint automatisch op te laden. Natuurlijk gaat er wel een snoer naar de houder/dock maar verder komen er geen snoeren aan te pas. Er zijn tegenwoordig al nieuwe docks te koop die u mee kan nemen.  De benaming voor het draadloos opladen is Qi. Deze benaming komt uit de aziatische cultuur. Het betekent vitale energie. De bedoeling van de nieuwe manier van opladen is erg simpel. De mensen willen namelijk constant bereikbaar zijn en de technologie kan hier nu sneller voor zorgen op verschillende manieren.

Hoe werkt het?

De werking van de nieuwe vorm van opladen is heel erg simpel. Je legt de telefoon op het dock waardoor de telefoon via elektromagnetische inductievelden stroom binnenkrijgt. Op deze manier zijn andere laadkabels, stekkers, adapters en dergelijken niet meer benodigd om een telefoon op te laden. Echter zijn er niet zo heel erg veel telefoons die deze nieuwe manier van opladen kunnen toepassen. Echter worden de telefoons sinds kort wel ontwikkeld met deze splinternieuwe ontwikkeling.

Welke telefoons kunnen draadloos opladen?

Er zijn veel verschillende telefoonfabrikanten die draadloos oplaadbare telefoons verkopen. Echter zijn de meeste fabrikanten niet zo heel bekend. Van de bekende merken zal ik de telefoons vermelden. Apple: vanaf iPhone 8. Samsung: Vanaf Galaxy S6. Huawei: geen Motorola: Droid maxx, mini, turbo, turbo 2, moto maxx, moto x force. Ook Google heeft draadloos oplaadbare telefoons, namelijk de Nexus 4, 5 en 6. Wanneer uw telefoon hiertussen staat kunt u uw telefoon opladen zonder dat u een snoertje benodigd bent.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van