Goedkoop Bellen

De smartphones van 2019

Deel artikel

De technologie lijkt elk jaar zichzelf te verdubbelen in haar ontwikkeling. Daar zijn de smartphones een groot onderdeel ervan. Welke toestellen er dit jaar uitkomen en wat voor innovaties die zullen brengen is nog de vraag. Van de merken met minder naamsbekendheid zoals Xiaomi tot aan de merken Samsung en Apple. Alle merken hebben zo zijn verwachtingen en geruchten van wat zij nou in 2019 op de markt gaan brengen. 

De verbeterde smartphone van Samsung 

De voorgaande serie van Samsung is minder goed verkocht omdat de Galaxy S9 en S9 Plus veel op de     S8-serie lijken. Daarom wordt er veel verwacht van de nieuwe Samsung Galaxy S10. Samsung heeft drie versies van het toestel uitgebracht; De S10e, de normale S10 en een S10 Plus variant. Het ontwerp van deze Samsung serie is vergelijkbaar met de iPhone X, een randloos scherm zonder homeknop met een achterkant gemaakt van glas.  

De gehele Samsung Galaxy S10-serie beschikt over een helder scherm, goed geluid en een fijne behuizing. De S10e wordt als de goedkopere versie van de iPhone Xr gezien. Doordat de iPhone Xr voor veel mensen als te duur wordt ervaren, heeft Samsung een goedkopere variant op de markt gebracht. De Samsung Galaxy S10 Plus heeft diverse upgrades ten opzichte van de S10 variant en wordt dus gezien als de verbeterde versie. Zo bevat de S10 Plus een achterkant van keramiek waarbij de achterkant van de S10 van glas is gemaakt. Daarnaast is de Plus versie 0,3 inch groter en beschikt het over een extra frontcamera tegenover de 6,1 inch van de S10 die 1 frontcamera bevat. Bovendien heeft Samsung een nieuwe ontwikkeling gebracht op het gebied van smartphones, de Samsung S10 Plus is de eerste telefoon die 1 TB geheugen bevat. 

Verwachtingen van iPhones in 2019 

Elk jaar brengt Apple telefoons uit. Hoeveel het er dit jaar zullen zijn, is nog maar de vraag. Er wordt verwacht dat er opvolgers zullen uitkomen voor de iPhone Xs en de Xs Max. Wellicht krijgt de verouderde iPhone SE ook een vervanger. Er wordt verwacht dat de iPhones in september 2019 op de markt gebracht zullen worden. Apple is één van de grootste leiders op de smartphonemarkt. Iedereen is daarom ook benieuwd naar wat ze zullen innoveren en hoe de telefoons zullen heten.   

Er zijn diverse designs gemaakt voor de nieuwe iPhone. Zo is één van die ontwerpen een iPhone met aan de achterkant drie camera’s linksboven in de hoek. Daarentegen hebben ontwerpers een iPhone ontworpen met een design die nog niet eerder gezien is, met de camera gecentreerd aan de achterkant. In beide ontwerpen hadden de iPhones een achterkant van glas en een voorkant zonder randen en homeknop. 

De nieuwe iPhone brengt een heleboel verwachtingen met zich mee op het gebied van innovaties. Zo zou het alleen maar mogelijk zijn om draadloos op te laden, doordat de lightning-poort weg zou worden gehaald. Bij de iPhone X werd al overwogen om alleen de mogelijkheid om draadloos op te laden aan te bieden. Hier zag Apple echter van af omdat het draadloos opladen te traag ging.  

Huaweibetaalbaar met goede kwaliteit 

Huawei zal dit jaar waarschijnlijk meerdere telefoons op de markt brengen waarvan één al is uitgekomen genaamd, Huawei P Smart (2019), die in januari 2019 is uitgekomen. Vermoedelijk zal de smartphone waar de hoge verwachtingen van zijn, Huawei P30 Pro, uitkomen in de aankomende maanden. De telefoons zullen upgrades worden van hun voorgangers; Huawei P20 pro en de Huawei P Smart (2018).  

Naar waarschijnlijkheid zal bij de P30 Pro de focus liggen op dezelfde gebieden als zijn voorganger. Het nieuwe toestel zal een lange accuduur hebben en kan super snel opladen. Het zal een modern design hebben waarbij de voorkant geen homeknop bevat met dunne randen, daarnaast is de achterkant gemaakt van glas. Huawei gaat ervoor kiezen om vier camera’s te gebruiken voor de P30 Pro, met drie aan de achterkant en één aan de voorkant.  

De budgetsmartphone, Huawei P Smart (2019), is op 11 januari 2019 uitgekomen en is verkrijgbaar voor €249. De telefoon heeft met 6,2 inch een groot scherm met dunne randen met de achterkant gemaakt van glas. Het ontwerp van het toestel is aannemelijk en het zal opnieuw een dubbele front- als dubbele backcamera bevatten. Met behulp van de Kirin 710-processor heeft de smartphone een sneller systeem gekregen, vergeleken met de voorganger Kirin 659-processor.  

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van