Goedkoop Bellen

De ontwikkeling van Apple

Deel artikel

Apple, één van de grootste marktleiders op het gebied van elektronica. De kennis over computers, smartphones, tablets etc. is in de laatste jaren enorm gegroeid. In een korte tijd hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Doordat de concurrenten nieuwe opvouwbare smartphones uit hebben gebracht zijn er veel speculaties over de nieuwe iPhone’s. Gaat Apple de concurrentie achterna of gaan ze terugslaan met een andere innovatie?

De geschiedenis van Apple

De iPhone werd op 9 januari 2007 aan de wereld gepresenteerd door Steve Jobs. Dit was de definitieve doorbraak van de smartphone. Wat eerst alleen voor de early adopters bestemd was, is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de meest gebruikte devices. Met dank aan Apple, downloaden we apps en maken we gebruik van een touchscreen op verschillende apparaten.  

De concurrenten van Apple gaan in 2019 smartphones op de markt zetten die 5G-ondersteuning bieden. Daarentegen heeft Apple zich tot nu toe hier weinig over uitgelaten. Toch kan Apple niet achterblijven en zijn er veel verwachtingen dat ze ook devices uit gaan brengen met 5G-ondersteuning. Een andere ontwikkeling is de mogelijkheid om een smartphone te vouwen.

Net als altijd kijkt Apple de kat uit de boom en wacht met het uitbrengen van een opvouwbare smartphone. De speculaties van een opvouwbare iPhone zijn dat het in de vorm van een oude Nokia opengeklapt moet worden, in tegenstelling tot de opvouwbare smartphones van de concurrenten die als een boek geopend moet worden. Apple zal een iPhone met de mogelijkheid om op te vouwen waarschijnlijk pas in 2020 uitbrengen.

Het verhaal van de iPhone X

De iPhone X kende veel veranderingen ten opzichte van zijn voorgangers, ontwikkelingen waar je snel genoeg aan went volgens mensen die uit ervaring spreken. De eerste indruk van de smartphone gaf mensen veel onduidelijkheid door de functies die wegvielen. Toen mensen zagen dat de homeknop weg was gelaten was de vraag wat de vervanger werd van de ontgrendelfunctie met vingerafdruk, ook wel Touch ID genoemd. Apple heeft de Touch ID vervangen met gezichtsherkenning, met behulp van gezichtskenmerken kan de smartphone ontgrendeld worden. Het is ook mogelijk om via de app iMessage pratende emoji’s te versturen. Door het toestel op te tillen of door te dubbeltikken kan het scherm worden ingeschakeld, vooraf ging dit vaak via de homeknop.

Potentiële ontwikkelingen van Apple

Over de iPhone XI is momenteel nog onduidelijk hoe het ontwerp eruit zal zien. Zal de camera gecentreerd worden of zal de driedubbele camera linksboven in de hoek komen tijdens de presentatie? Vandaag de dag zijn het alleen nog maar geruchten. Voorlopig zijn er overeenkomsten te zien tussen de potentiële ontwerpen van de iPhone XI, de achterkant is van glas in combinatie met de homebutton weggelaten aan de voorzijde.

Volgens betrouwbare bronnen zal er in de update van iOS 13 een dark mode zijn, dit houdt in dat het scherm een donkere achtergrond en tinten krijgt. In de avonduren is het fijn om de dark mode te gebruiken. Dankzij het donkere scherm worden de ogen minder verblind door de felheid van het witte scherm. Tevens zorgt het ook voor minder energieverbruik van de smartphone. De nieuwe iPhone’s zullen oled-schermen krijgen in plaats van led-schermen. Oled-schermen kunnen pixels helemaal uitschakelen en daardoor zal er minder stroom worden verbruikt. Naast deze praktische redenen geeft het een nieuwe uitstraling aan het toestel van Apple.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van