Goedkoop Bellen

De nieuwe iPhone’s op een rijtje

Deel artikel

Iedere Apple fan zat begin september 2018 op het puntje van zijn stoel. Apple kondigde toen namelijk hun drie nieuwe toestellen aan.

De iPhone XS en de XS Max kwamen anderhalf week na de presentatie op de telecom markt. Echter laat de iPhone XR nog op zich wachten. De release datum van dit toestel staat gepland op 26 oktober 2018.

Ontwerp

Het eerste waar iedereen naar kijkt is het ontwerp van de toestellen. Vanwege het ontwerp, beschikt het kleinste toestel, namelijk de iPhone XS over een beeldscherm van 5,8-inch. De achterkant is van roestvrij staal en is naast de standaard kleuren, nu ook beschikbaar in een goud kleur.

De grotere versie van de iPhone XS is de iPhone XS Max. Met een grote van een 6,5-inch beeldscherm maakt dit toestel zijn naam zeker waard.

De laatste van deze iPhone serie is de iPhone XR. Dit toestel heeft een 6,1-inch beeldscherm. In tegenstelling tot de boven genoemde iPhone ’s is dit toestel verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Specificaties

Aan de buitenkant lijken ze vrij veel op de iPhone X, maar de grootste veranderingen zitten dan ook binnen in de toestellen.

De grootste update is misschien wel de nieuwe chip die in alle drie de toestellen zit. Waar eerder de iPhone X beschikte over een A11 Bionic chip, beschikken de nieuwe toestellen over een A12 Bionic chip. Deze chip beschikt over de sexta-core GPU, welke is gebaseerd op Apple ’s Fusion architectuur. Twee van de kernen zorgen voor de presentatie en vier zorgen ervoor dat alle processen efficiënt verlopen. Vergeleken met vorig jaar zijn de kernen 15 procent sneller en maar liefst 40 procent efficiënter geworden. De vier efficiëntie kernen verbruiken daarnaast ook nog eens 50 procent minder energie. Naast deze belangrijke update zijn er nog tig andere op te noemen.

Daarom hebben we in het onderstaande tabel de belangrijkste specificaties op een rij gezet.

Specificaties


iPhone XR


iPhone XS


iPhone XS Max


Beeldscherm


6,1 liquid Retina HD


5,8 Super Retina HD


6,5 Super Retina HD


3D Touch

Camera


Eén 12 mega pixel


Twee 12 megapixel


Twee 12 megapixel


Face ID

waterbestendig


Tot 1 meter


Tot 2 meter


Tot 2 meter


Hoogte

Breedte

Diepte

Gewicht


150,9 mm

75,7 mm

8,3 mm

194 gram


143,6 mm

70,9 mm

7,7 mm

177 gram


157,5 mm

77,4 mm

7,7 mm

208 gram


Opslag ruimte


64, 128 en 256 GB


64, 256 en 512GB


64, 256 en 512 GB


Prijs

Anno 2018 kunnen mobiele telefoons op verschillende manieren worden aangeschaft. Zo kan een toestel los gekocht worden, hiermee bedoelen we zonder abonnement. Als men dan alsnog een abonnement wil, kan dat los aangeschaft worden. Dit noemen we ook wel een sim only abonnement. Bekijk onze pagina voor verschillende sim only aanbieders.

Zoals men kan zien, zit er nog wel een verschil tussen de iPhone XR en de iPhone XS serie. De specificaties van de iPhone XS serie zijn iets beter dan de iPhone XR. Dit verschilt ook in de prijs. De iPhone XR 64GB begint bij een prijs van 859€. Terwijl de iPhone XS 64 GB begint bij een slordige 1159€. De grote iPhone XS Max begint bij een prijs van 64GB voor 1259€.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van