Goedkoop Bellen

De iPhone SE

Deel artikel

In de laatste jaren werden de schermen van smartphones steeds groter en groter. Denk maar even terug naar 2007. Toen de eerste iPhone werd gelanceerd had het een heel groot scherm van 3,5 inch. Tegenwoordig lijkt dat heel klein maar toen hadden de meeste telefoons een nog kleiner scherm dan 3.5 inch. De vraag naar grotere beeldschermen werd steeds meer en uiteindelijk met de iPhone 6 en 6 plus kregen we een scherm van 4,7 inches en 5,5 inches voor de mensen die graag een groter scherm wilden. Veel fans van Apple vonden de verandering een goede keuze aangezien de meeste Android smartphones toen allang een scherm van minimaal 5 inch hadden. Maar er zijn nog steeds veel mensen die liever een kleinere smartphone hebben in bijvoorbeeld het formaat van de iPhone 5S. Daarom heeft Apple de iPhone SE gelanceerd, een iPhone met de specificaties van de iPhone 6S in de behuizing van een iPhone 5S. Dit werd door veel mensen goed ontvangen, maar omdat het toestel werd gelanceerd in 2016 zijn er nog mensen die graag een update willen ontvangen van het toestel.

De tweede iPhone SE?

Er zijn niet veel premium toestellen die goede specificaties hebben en een premium behuizing hebben. De meeste toestellen hebben een scherm grootte van 5 inch of groter. En ook met de meest recente iPhone toestellen, de iPhone 8 en iPhone X die een groter formaat hebben, vragen mensen zich af of de iPhone SE ook een upgrade krijgt. Maar wat weten we nog meer over de iPhone SE 2? We weten dat het toestel een compacte schermgrootte van 4 inch krijgt. Ook krijgt het natuurlijke toestel vernieuwde hardware. Er wordt verwacht dat het toestel de nieuwe A10 Fusion chipset krijgt met 2GB aan werkgeheugen. De iPhone SE 2 krijgt een iets grotere batterij van 1700 mAh. Dit lijkt weinig als je het hebt over grotere toestellen zoals de Galaxy S8, maar bij kleinere toestellen is dit acceptabel omdat het scherm een stuk kleiner is. Het heeft een minder grote resolutie nodig om hetzelfde aantal pixels per inch te krijgen. Het wordt verwacht dat het toestel een 32GB versie krijgt en een 128Gb versie. De camera op de iPhone SE 2 wordt aan de achterkant 12-megapixel en aan de voorkant 5-megapixel.

Wanneer te verwachten

Apple kondigt vaak iPhone toestellen aan in september, maar voor de iPhone SE 2 maken ze een uitzondering. Het wordt verwacht dat het toestel wordt onthuld in de eerste helft van het jaar. Wanneer de smartphone precies wordt onthuld is nog de vraag. Als we kijken naar de afgelopen twee jaar kunnen wij verwachten dat het toestel eind maart wordt onthuld. Wanneer Apple een toestel onthuld is het vaak al 1 of 2 maanden later verkrijgbaar. Volgens de laatste geruchten is de iPhone SE 2 verkrijgbaar in mei of juni. Omdat de iPhone SE een prijskaartje van 500 à 600 euro had voor de verschillende GB-modellen, kunnen wij ervan uit gaan dat de iPhone SE ongeveer voor dezelfde prijs verkocht wordt. Ben jij ook zo enthousiast over de iPhone SE 2? Wij in ieder geval wel!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van