Goedkoop Bellen

De eerste telefoon met een 5G Netwerk!

Deel artikel

De nieuwe OnePlus telefoons zullen begin 2019 de eerste telefoons zijn met een 5G netwerk! Hoewel de telefoon tot op heden nog niet eens is onthuld, kijkt OnePlus-topman Carl Pei nu al uit naar zijn primeur, de eerste telefoon met 5G-ondersteuning.

 

Carl Pei

OnePlus-topman Carl Pei heeft deze informatie tijdens een evenement in Qualcomm verspreid. Tijdens dit evenement werden de nieuwe Chipsets getoond. Samsung en Huawei bouwen hun eigen chips, maar onder andere Google, Sony en dus ook OnePlus gebruiken de Chipsets van Qualcomm. Deze chips worden speciaal gemaakt zodat de telefoon het 5G netwerk ondersteunt.

 

De verwachte releasedatum van de eerste 5G Smartphone

Volgens Chipmaker Qualcomm zijn de 5G-chips vanaf volgend jaar in smartphones te vinden. Qualcomm verwacht dat in de éérste helft van 2019 één of twee smartphones met deze chip verschijnen. Daar zal OnePlus er één van zijn. Topman Carl Pei hoopt de eerste te zijn.

De telefoon die OnePlus zal uitbrengen zal hoogstwaarschijnlijk de OnePlus 7 zijn. OnePlus zal volgende week eerst de OnePlus 6T onthullen. De nieuwe 6T zal geen 5G-ondersteuning hebben, maar wel een vingerafdrukscanner die in dit scherm is verwerkt. Als de Chinese Fabrikant zijn normale planning van de voorgaande jaren aan zal houden, dan zal de OnePlus 7 ergens rond April en Mei 2019 worden gepresenteerd.

Concurrentie voor OnePlus

Echter is OnePlus niet de enige die bezig is met het creëren van een 5G netwerk. Ook directe concurrenten Apple, Samsung en Huawei zijn druk bezig om ook hun telefoons klaar te stomen voor het 5G netwerk. Huawei heeft zelfs te kennen gegeven dat ze momenteel werken aan een vouwbare smartphone met 5G-ondersteuning. Topman Richard Yu wou geen verdere details bekendmaken. Over de releasedata wilde de topman alleen kwijt dat er nog geen commercieel product was en het dus waarschijnlijk nog een tijdje gaat duren.

 

Nederland krijgt helaas nog geen 5G

In Nederland hebben we momenteel nog niks aan het nieuwe 5G netwerk. Aangezien de Nederlandse veiling voor 5G Frequenties pas ergens in 2019 plaats zal vinden. Het zal dus nog enkele jaren duren voordat het snellere netwerk bij ons beschikbaar is. Het zal eerst verdeeld worden over de grote steden en daarna zal de rest van het land worden gedekt. Omdat Nederland nog geen 5G-ondersteuning heeft, lopen ze achter op enkele andere landen. Onder andere in Zuid-Korea en de Verenigde Staten wordt al getest met 5G-netwerken. De Amerikaanse telefoonprovider Verizon hoopt al vanaf het begin van 2019 de 5G-dekking te kunnen bieden in verschillende grote steden.  De 5G downloadsnelheden kunnen oplopen tot wel 10 keer zo hoog als het huidige 4G-netwerk. Dit betekent dat je een 4K film in enkele seconden kunt downloaden. Theoretisch gezien is het 5G-netwerk zelfs sneller dan de meeste ‘vaste’ internetsnelheden thuis. Ook heeft het nieuwe netwerk minder latency. Dit betekent dat je bijvoorbeeld minder vertraging hebt bij het spelen van een online multiplayergame.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van