Goedkoop Bellen

Beste smartphonemerken

Deel artikel

Tegenwoordig zijn er zeer veel smartphoneproducenten. Denk hierbij aan Apple, Samsung, Motorola of Xiaomi. De marktleiders in het verkopen van telefoon zijn Apple en Samsung. Verder zijn Huawei en Motorola ook erg grote smartphonemerken. Wanneer u een telefoon koopt, zal u dat moeten doen naar uw eigen voorkeuren. Vergelijk verschillende smartphones met elkaar en maak uw keuze.

Meest geliefde telefoons

De iPhone’s van Apple komen als meest geliefde telefoons uit de strijd. Na onderzoek van de consumentenbond is Apple bovenaan de strijd geëindigd met een heel erg mooie negen als eindcijfer. Verder is Motorola met een 8.1 als nummer twee geëindigd. Verder scoren Samsung en Huawei een nette 8.0 en 7.9 op het vlak merktevredenheid. De telefoons van Motorola en Huawei scoren hoog op het merktevredenheidsonderzoek vanwege de goedkope telefoons. Dit geldt overigens ook voor telefoons van LG en Nokia.

Prijs/kwaliteit verhouding

Gemiddeld worden alle telefoons gunstig geschat als het gaat om mobielvriendelijkheid. Echter hebben niet alle telefoons een goede prijs/kwaliteit verhouding volgens het onderzoek. Minder dan de helft van de onderzoekers hebben beoordeeld dat Apple een goede prijskwaliteit verhouding heeft. Bij Motorola is de uitkomst wel anders. De uitkomst voor Motorola is namelijk dat negen van tien onderzoekers de prijs/kwaliteit verhouding gunstig vindt.

Mankementen bij telefoons

Er zijn veel telefoongebruikers die wel één of meerdere mankementen hebben opgemerkt bij hun telefoons. Dit zal vaak zijn aan de voorkant van het scherm. Dit kan komen omdat de telefoon wel eens gevallen is of dat er ergens tegenaan is gestoten. Ook is er vaak een probleem bij de batterij of accu van de smartphone. Dit kan zijn dat de telefoon plotseling uit kan vallen of dat de batterij met een abnormale snelheid leeg loopt. Gemiddeld zijn telefoons van Apple, Nokia of Sony twee keer zo vaak stuk dan telefoons van Huawei of Motorola. Dit komt vooral door de glazen schermen van deze telefoons. Telefoons worden tegenwoordig niet meer zo snel verkocht omdat ze niet meer werken. De telefoon wordt vooral verkocht omdat er nieuwere en betere telefoons zijn uitgebracht en ze deze nieuwe telefoon graag willen hebben. De gemiddelde gebruiksduur van de telefoons is 3.5 jaar. Reparaties voor smartphones buiten de garantie kosten gemiddeld €119

Prestaties bij smartphonemerken

De Apple iPhone-gebruikers zijn het meest tevreden over de prestaties van de telefoon. De telefoon staat ook bekend om de goede gebruiksvriendelijkheid en dus ook het gebruiksgemak. De telefoons van telefoonproducent Motorola vallen ook in de smaak. De onderzoekers zijn het minst tevreden over de telefoons van Huawei. Dit scheelt echter niet veel met LG. Deze telefoons zijn het minst gebruiksvriendelijk en hebben het minst ‘zeer tevreden gebruikers’.

Zelfde merkkeuze

Normaal gesproken zijn alle smartphonegebruikers trouw aan de keuze die ze hebben gemaakt. Dat is echter zeker niet in alle gevallen zo. Apple scoort hoog in de trouwheid van de gebruikers. 8 van de 10 gebruikers kopen als volgende telefoon wederom een iPhone. De helft van de Samsung gebruikers kiest de volgende keer wederom voor een Samsung. Dit is echter geen hoge score. LG scoort het laagst in trouwheid. 1 op de 10 gebruikers wil wederom voor LG kiezen. dit is zeer laag en dus eigenlijk ook niet acceptabel voor LG, wat normaalgesproken een goede leverancier is als het gaat om techniek.

Conclusie

Wanneer u de gemiddelden van elk onderzoek bij elkaar trekt zal u zien dat Apple het hoogst scoort op bijna alle geteste punten. Hiermee is het ook de meest bekende en gewilde smartphoneproducent. Verder is Samsung de nummer twee in Nederland. Huawei en Motorola zijn ook zeer bekend in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van