Goedkoop Bellen

Bedrijf wil modulaire smartphone PuzzlePhone op de markt brengen

Deel artikel

Het uit Finland afkomstige bedrijf Circular Devices Oy is een Indiegogo campange gestart om zo geld op te halen voor een modulair smartphone project. De smartphone gaat schuild onder de naam PuzzlePhone en bestaat uit 3 losse componenten die afzonderlijk verwisseld kunnen worden.

De PuzzlePhone bestaat uit drie verschillende componenten; het hart, brein en de ruggengraat. Het brein bevat de CPU, GPU, werkgeheugen en camera’s. Het hard bevat de accu die de hardware van de telefoon van stroom voorziet. De ruggengraat verbindt de drie componenten met elkaar en bevat het display van de telefoon. Voordeel van een modulaire smartphone is dat onderdelen afzonderlijk van elkaar vervangen kunnen worden. Als het scherm bijvoorbeeld breekt hoeft alleen het ruggengraat component vervangen te worden.

Doel van de indiegogo campange is in eerste instantie het ophalen van 250.000 dollar om zo het project te bekostigen. De eerste versie van het toestel zal rond september 2016 op de markt gebracht worden en zal 299 euro gaan kosten. Een latere versie die 32GB zal voor vroege projectinstappers voor 399 euro over de toonbank gaan, later wordt deze prijs verhoogd naar 599 dollar.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van