Goedkoop Bellen

Apple zal in 2016 dienst lanceren die voicemail naar tekst omzet

Deel artikel

Volgens Business Insider, werkt Apple aan een dienst die het mogelijk maakt om voicemail berichten die een gebruiker ontvangt, om te laten zetten naar tekst. Hierdoor hoeft een voicemail niet meer afgeluisterd te worden en kan het bericht net als een SMS gewoon gelezen worden. De dienst zal vermoedelijk in 2016 gelanceerd worden.

De dienst, die volgens Business Insider iCloud Voicemail genoemd zal worden, wordt momenteel intern getest bij en door Apple medewerkers. Het lijkt erop dat de fabrikant zich vooral richt op een jonge doelgroep, die erom bekend staat vaak geen gebruik te maken van voicemail. Hoe de techniek werk, is niet bekend. Doorgaans worden voicemailboxen namelijk beheerd door telefoon providers.

Vermoeden is dat de functionaliteit in iOS10 wordt gelanceerd, die vermoedelijk ergens in 2016 uitgebracht zal worden. Eerst zal aankomende herfst iOS 9 nog op de markt gebracht worden, van deze nieuwe versie van het besturingssysteem zijn inmiddels publieke betaversies beschikbaar.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van