Goedkoop Bellen

Apple gaat 24,9 miljoen dollar betalen voor schikking rondom octrooi Siri

Deel artikel

Vandaag is bekend geworden dat Apple heeft besloten om 24,9 miljoen dollar te betalen aan Dynamic Advances vanwege een inbreuk op een octrooi rondom Siri. Deze instantie is in het bezit van een octrooi van het Rensselaer Pultechnic Institute, dat gevestigd is in New York.

Dit instituut bezit een octrooi dat een interface beschrijft voor een natuurlijke taal die gebruik maakt van ingesloten lexicon van resultaten, die is ontwikkeld door een professor van het instituut. Omdat volgens Dynamic Advances, Apple met haar Siri techniek inbreuk maakt op dit Octrooi hebben ze een schadevergoeding geeist.

Apple heeft besloten om te schikken, een maand voordat de eigenlijke rechtszaak plaats zal vinden. Onderdeel van deze schikking is wel dat Apple in de komende 3 jaren geen andere aanklachten krijgt voor gebruik van het octrooi en het de techniek in Siri mag blijven gebruiken. In eerste instantie zal Apple 5 miljoen dollar betalen aan het moeder bedrijf van Dynamic Advances, waarna de rest van het schikkingsgeld zal volgen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van