Goedkoop Bellen

Apple dwingt verkoopverbod oude Samsung smartphones af in Amerika

Deel artikel

In de patentstrijd die Apple en Samsung al een aantal jaren voeren is een nieuwe ontwikkeling. Apple heeft afgedwongen dat fabrikant Samsung een aantal smartphone modellen en uitvoeringen in Amerika niet meer mag verkopen. De rechtbank in Amerika oordeelde dat een monetaire compensatie Apple niet voldoende kan compenseren voor de geleden schade, waardoor het verkoopverbod is ingesteld.

In de praktijk zal het verkoopverbod weinig invloed hebben op de cijfers van Samsung, het betreft namelijk modellen als de Galaxy S2 en S3 die niet of nauwelijks nog verkocht worden. Op dit moment heeft de uitspraak dus geen invloed op huidige topmodellen van Samsung, maar de uitspraak doet wel vermoeden dat in de toekomst bij andere patent rechtszaken wellicht vaker een verkoopverbod wordt ingesteld.

De twee grote smartphone fabrikanten zijn al jarenlang een patentstrijd aan het voeren. In 2014 werden buiten Amerika alle rechtszaken gestaakt, maar lopende zaken in Amerika lopen nog steeds. Andere grote bedrijven als Google en Facebook hebben laten weten dat het huidige patentrecht onjuist is. Wellicht dat in de toekomst hier nog wat aan veranderd gaat worden.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van