Goedkoop Bellen

Apple betaalt weinig belastingen

Deel artikel

apple-logo1De vennootschapsbelasting die Apple het afgelopen jaar heeft betaald buiten de Verenigde staten betreft 1,9%. Een veel lager percentage als bij andere bedrijven het geval is. Echter, bedrijven als Starbucks, Facebook en Google betalen buiten de verenigde staten erg weinig belasting. Dit omdat ze gebruik maken van constructies als Double Irisch With a Dutch Sandwich. De winst wordt dan via Nederlandse en Ierse bedrijven gestuurd, waarna het afrekenen plaatsvindt in het Caribische gebied. Dit is volledig legaal, maar het zorgt er wel voor dat ze weinig hoeven te betalen.

Apple betaalde het vorig boekjaar 713 miljoen dollar aan vennootschapsbelasting. Dit is maar 1,9% van de omzet, die 36,8 miljard dollar bedroeg. Ook heeft Apple grote kasreserves in diverse landen. Door slimme constructies buiten de verenigde staten betalen ze erg weinig belasting. In kwartaal drie van vorig jaar groeide het kasreserve van Apple buiten de VS van 74 jaar 83 miljard dollar.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van