Goedkoop Bellen

Android versie Cyanogenmod heeft 50 miljoen gebruikers

Deel artikel

Het bedrijf achter Cyanogenmod, Cyanogen, heeft in een bericht op Instagram laten weten dat de Android versie vandaag de dag 50 miljoen gebruikers heeft. Dit is een zeer grote stijging ten opzichte van vorig jaar, toen waren er nog maar 10 miljoen gebruikers. Het is niet helemaal duidelijk over alle 50 miljoen gebruikers ook actief gebruik maken van het systeem, of dat dit alle registraties zijn.

Cyanogenmod is een mobiel besturingssysteem dat is gebaseerd op Android. Het besturingssysteem is bekend geworden door zijn betrouwbaarheid en snelheid. Eerder werd het besturingssysteem vooral door modders geïnstalleerd op smartphones door middel van Custom Roms. Hierdoor werd de originele versie van Android die op het toestel geïnstalleerd was bij levering, vervangen door Cyanogenmod. Om de rom te installeren is overigens root toegang nodig, waardoor bij sommige fabrikanten de garantie vervalt.

Fabrikant OnePlus, die onlangs haar nieuwe toestel lanceerde de OnePlus Two, maakt ook gebruik van het besturingssysteem Cyanogenmod.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van