Goedkoop Bellen

Android Marshmallow is vanaf volgende week beschikbaar

Deel artikel

Google heeft tijdens een eigen georganiseerd persevenement een nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem gepresenteerd. Het gaat om Android versie 6.0, die de codenaam Marshmallow draagt. De update zal eerst uitgerold worden naar Nexus toestellen van Google zelf. Andere merken en fabrikanten zullen daarna volgen.

Doordat fabrikanten vaak zelf een extra software laag over het besturingssysteem heen programmeren, kost het meer tijd om bij andere merken telefoons voor de update beschikbaar is. Google heeft hier geen invloed op en de consument is dus afhankelijk van de snelheid van de fabrikant.

Een belangrijke nieuwe verbetering is de assistent Google Now. Gebruikers kunnen meer informatie oproepen binnen apps door op de homebutton te klikken. Zo kan bijvoorbeeld meer info over een boek of film opgevraagd worden, als deze in een e-mail bericht wordt genoemd. Daarnaast kan in de nieuwe versie per applicatie aangegeven worden welke gegevens deze in kunnen zien.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van