Goedkoop Bellen

Alles over apps: waar komt de app vandaan?

Deel artikel

Iedereen met een smartphone heeft er minimaal een paar van op staan en eigenlijk kunnen we niet meer zonder: apps. Maar waar komt de app vandaan? Wat zijn de meest gebruikte apps? Alles over apps leest u hier. De eerste Apple telefoon, de iPhone 2G komt uit 2007. Apple introduceerde de App Store. Dit is een soort winkel waar gebruikers applicaties voor hun telefoon konden aanschaffen. Eerst vond Steve Jobs het geen goed idee dat er apps kwamen. Pas later draaide hij bij. Er zijn apps verkrijgbaar voor Apple toestellen (iPhone) en er zijn apps voor Android toestellen, zoals Samsung. Iedereen gebruikt apps. Van kleine kinderen die een app downloaden om een spelletje te kunnen spelen, tot ouderen die net WhatsApp ontdekken en voor het eerst foto’s doorsturen naar hun kleinkinderen.

De 3 meest succesvolle apps

Op 1 staat Google Maps. Waarschijnlijk kent u het wel: u weet de weg niet. Wat doet u dan? Ja natuurlijk, Google Maps openen! Google Maps is een gratis navigatie app.

Op 2 staat Facebook. Dit is een social netwerk site met meer dan 2 miljard gebruikers. Dat zijn 1 op de 7 mensen over de wereld die Facebook gebruiken.

Op nummer 3 staat YouTube. Hiermee kunt u filmpjes uploaden, delen en bekijken. YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Er worden meer dan 100 miljoen filmpjes per dag bekeken!

Wat u verder moet weten over apps

Wat kunt u met apps? Er zijn apps waarmee u uw bankzaken kunt doen, apps waarmee u het weer over de hele wereld bij kunt houden, apps voor het bekijken van filmpjes, het versturen van berichtjes, apps waarmee u spelletjes kunt spelen, apps waarmee u muziek kunt luisteren en nog veel meer. Apps zijn tegenwoordig dan ook onmisbaar. We kunnen niet meer zonder en sommige mensen zijn zelfs verslaafd aan hun smartphone… of aan een specifieke app. Ook kunt u tegenwoordig zelf een app ontwikkelen. U kunt er een cursus voor volgen, of even een kijkje op Google nemen.

Er zijn 4 grote fabrikanten die apps ontwikkelen. Allemaal hebben ze een verschillend besturingssysteem. Google (Android), Apple (iOS), Windows (Windows Phone) en RIM (Blackberry) zijn de grootste partijen.

Apps kunnen we onderverdelen in twee soorten: native apps en web apps. Een native app maakt gebruik van de functies op een smartphone. Deze apps zijn alleen te downloaden via AppStore, Blackberry World, Google Play en Windows Market Place. Een webapp is eigenlijk een mobiele versie van een website. De webapp hoeft niet gedownload te worden, maar kunt u bereiken via de browser.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van