Goedkoop Bellen

9 op de 10 Nederlanders hebben WhatsApp geïnstalleerd op smartphone

Deel artikel

Uit een onderzoek dat is gedaan door marktonderzoeksbureau Multiscope, blijkt dat van de ongeveer 1000 panelleden, 90% de populaire berichtenapplicatie WhatsApp heeft geïnstalleerd. Deze app is hiermee met afstand de populairste berichtenapplicatie die gebruikt wordt door Nederlanders.

De 1007 panelleden hebben allemaal een vragenlijst ingevuld over het gebruik van de berichtapp. Hieruit blijkt dat 90% van de leden WhatsApp heeft geïnstalleerd, en gemiddeld 65 berichten per dag ontvangen. Het aantal verstuurde berichten ligt lager, met 30 berichten per dag. Het verschil in het versturen en ontvangen wordt veroorzaakt door de groepsapps die in WhatsApp gebruikt kunnen worden. Hierdoor wordt een bericht wat verstuurd wordt, bij meerdere mensen afgeleverd. Gemiddeld zitten de panelleden in 7 verschillende groepsapps.

Van de ondervraagden gebruikt de jongerengroep, tussen de 18 en 34 jaar, het meest gebruik van de app. Deze ontvangen gemiddeld per dag 150 berichten en versturen er 60. Gemiddeld zitten deze jongeren in 10 verschillende groepsapplicaties. Een op de acht van alle ondervraagde leden heeft de blauwe vinkjes (leesbevestiging) uitgeschakeld en 40% gebruikt de app ook voor zakelijk gebruik.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van