Goedkoop Bellen

5G netwerk mogelijk in 2018 al beschikbaar in Zweden

Deel artikel

Een telecombedrijf uit Zweden heeft plannen om in 2018 al een 5G netwerk te gaan lanceren, een standaard die nog sneller en veelzijdiger is als het huidige 4G netwerk dat nog steeds zijn opmars maakt. Het bedrijf verwacht de lancering in 2018 te kunnen doen met een intensieve samenwerking met het bedrijf Ericsson.

Andere telecombedrijven voorspellen dat het 5G netwerk pas in 2020 uitgerold kan worden. Er zijn al een aantal jaren gesprekken over de nieuwe standaard, maar er zijn nog geen duidelijke afspraken over gemaakt. Het idee van het 5G netwerk is om een nog sneller draadloos netwerk te creëren. Momenteel maken bijvoorbeeld smartphones gebruik van het 4G netwerk, maar het plan is om bij het 5G netwerk ook andere devices zoals zelfrijdende auto’s op het netwerk aan te sluiten. Hiervoor is het nodig om de responsetijd van het netwerk tot maximaal één milliseconden.

Het Zweedse telecombedrijf Teliasonera gaat de samenwerking aan met Ericsson, de twee rolden in 2009 ook al een 4G netwerk uit, drie jaren voordat dit in Nederland werd gedaan.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van