Goedkoop Bellen

4G snelheid is afgelopen half jaar toegenomen

Deel artikel

Uit een onderzoeksrapport dat is gepubliceerd door Opensignal blijkt dat binnen een half jaar tijd het 4G netwerk een stuk sneller is geworden , tot een gemiddelde snelheid van ongeveer 19Mbps. Hiermee staat Nederland op de dertiende plek in de lijst met snelste 4G verbindingen.

In maart van dit jaar was de gemiddelde 4G snelheid nog 14 Mbps, maar is in een half jaar tijd gestegen tot gemiddeld 19 Mbps. Gebruikers van T-Mobile hebben in Nederland op dit moment de snelste gemiddelde 4G verbinding, ongeveer 25 Mbps. KPN volgt op plek 2 met 19Mbps, waarna Vodafone volgt op de derde plek met een gemiddelde snelheid van 17 Mbps. KPN heeft een flinke stijging in snelheid gemaakt, een half jaar geleden stond de provider nog onder Vodafone.

De dekking van het 4G netwerk in Nederland is niet gestegen. Van alle providers genomen is Nederland voor ongeveer 80% gedekt, dit wil zeggen dat in 80% van Nederland een 4G verbinding beschikbaar is. Het gemiddelde wordt flink omlaag gehaald door provider Tele2, die pas laat is begonnen met het uitrollen van een 4G netwerk.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van