Goedkoop Bellen

Mobiele telefoons

De mobiele telefoon is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Waar iedereen een mobiel toestel eerst enkel gebruikte om te bellen en/of te sms’en kan een toestel nu zoveel meer. Van een simpele GSM zijn de meeste consumenten inmiddels al overgestapt op de smartphone. Een smartphone kan worden gezien als een soort handcomputer met vele functies. Naast bellen ene sms’en dient het apparaat ook om te internetten, spelletjes mee te spelen, afspraken in te plannen en nog veel meer. Mobiele telefoons komen in allerlei soorten en maten, prijsklassen en in combinatie met of zonder abonnement.

Mobiele telefoons met abonnement

Veel mobiele telefoons komen in combinatie met een telefoon abonnement. Een groot voordeel van een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement is dat men vaak niets of een slechts een kleine bijdrage betaalt voor het toestel. De kosten van het toestel zijn inbegrepen in de prijs die men per maand voor het abonnement betaalt. Bijna ieder toestel komt wel in combinatie met een abonnement. Men kan dus kiezen voor de nieuwste smartphones zonder dat men in één keer een grote som geld moet betalen. Telefoon abonnementen komen daarbij in allerlei soorten en maten. Deze zijn vaak door de consument zelf samen te stellen. Kies het aantal belminuten, sms’jes en MB’s die je denkt nodig te hebben aan de hand van je verbruik en stel zo een bundel samen. De prijs die je per maand betaalt is dan afhankelijk van het toestel en de bundel. Een wat oudere smartphone in combinatie met een abonnement zal maandelijks minder kosten dan één van de nieuwste toestellen binnen een abonnement. Een telefoon abonnement wordt afgesloten met een provider meestal voor de duur van één of twee jaar.

SMartphones los kopen

Een mobiele telefoon kan ook als los toestel worden gekocht. Men betaalt in één keer een som geld. Of dit veel is, is afhankelijk van het toestel dat men koopt. Het toestel kan simlockvrij worden gekocht zodat men zelf een abonnement kan uitkiezen bij een provider naar keuze. Een los toestel kan als prepaid toestel worden gebruikt. In dat geval moet het saldo voor bellen, sms’en of internetten altijd van te voren worden opgewaardeerd. Een voordeliger alternatief is een sim-only abonnement. Een sim-only abonnement is een abonnement dat men afsluit zonder dat daarbij een toestel komt, de koper krijgt hierbij alleen een sim-kaart. Een sim-only abonnement is vaak ook zelf samen te stellen. Bedenk hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je nodig denkt te hebben en stel zo je bundel samen. Sim-only abonnementen zijn vaak erg voordelig omdat er alleen voor de bundel wordt betaalt. Veel providers bieden lage prijzen en het is dan ook verstandig om verschillende sim-only abonnementen met elkaar te vergelijken.

Belangrijkste merken

Er zijn op het moment heel veel mobiele telefoons op de markt van ook heel veel verschillende merken. Zo zijn er de high-end smartphones die beschikken over heel veel soorten functies maar ook zijn er low-end smartphones die enkel over de basis functies beschikken. Een voorbeeld van een high-end smartphone is de welbekende iPhone van Apple. Ook de Samsung Galaxy toestellen vallen in dit klassement en beschikken over vele functionaliteiten. Naast Apple en Samsung zijn toestellen van Blackberry, HTC en Nokia ook nog steeds erg populair. Wat minder bekend maar zeker upcoming is het smartphone merk Huawei, dit merk maakt kwalitatief goede telefoons voorzien van vele functies tegen lage prijzen.