LenovoLenovo

Het Chinese bedrijf Lenovo ontwikkelt onder andere consumentenelektronica en computer hardware. Het is de grootste computerfabrikant in China en heeft het op één na grootste marktaandeel in de wereld. Lenovo is in 1984 opgericht als Legend door Yuang Yuanging. Het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing. In meer dan 60 landen heeft het bedrijf vestigingen en haar producten worden in meer dan 160 landen verkocht. Het bedrijf produceert naast computerapparatuur ook fotoapparatuur en mobiele telefoons. Vanaf 2012 is Lenovo ook actief op de smartphone markt. In China is het bedrijf de grootste verkoper van smartphones sinds 2014. Lenovo nam de hele telefoonafdeling van Motorola over van Google in 2014. Ook de laptops, tablets en andere apparatuur van het bedrijf doen het erg goed.

Smartphones en abonnementen

Lenovo was al eerder actief op de markt voor mobiele telefonie. Het bedrijf verkocht haar tak van mobiele telefonie, smartphones en tablets echter in 2008 om zich volledig te kunnen focussen op personal computers. Deze tak werd door het bedrijf toch weer teruggekocht. In 2012 begaf Lenovo zich pas echt op de markt voor smartphones. Al snel werd Lenovo de grootste smartphone verkoper in China. De IdeaPhone is één van de populairste toestellen die het merk heeft uitgebracht. Lenovo wil verder groeien en ook buiten China populariteit genereren. Lenova levert smartphones van goede kwaliteit met veel specificaties. De smartphones worden aangeboden in diverse prijsklassen. De meeste smartphones zijn middenklasse toestellen. Lenovo smartphones worden aangeboden als los toestel of in combinatie met een mobiele telefoonabonnement. Diverse providers bieden Lenovo toestellen aan in combinatie met een abonnement.

Besturingssysteem

Alle smartphones van Lenovo draaien vanaf januari 2013 op het besturingssysteem Android. Volgens geruchten zou Lenovo Windows 8 willen gebruiken als besturingssysteem. Hier zou niet voldoende vraag naar zijn dus gaat Lenovo verder met Android. Gebruikers van een Lenovo smartphone krijgen enorm veel extra’ met het Android besturingssysteem. Het systeem biedt allerlei extra functies en features. Ook kan gebruik worden gemaakt van diverse Google diensten waaronder Gmail, de Google Play Store en Google Maps.