Goedkoop Bellen

Informatie over bellen

Op deze pagina vindt je algemene informatie omtrent bellen. Ook worden hier veelgestelde vragen en andere zaken omtrent telecom besproken.

Geschiedenis van bellen

Wist u dat het eerste telefoongesprek op 10 maart 1876 in Amerika plaatsvond? Het was op die dag dat Alexander Graham Bell een boodschap over een zeer korte afstand, ze stonden immers in een en dezelfde ruimte, naar zijn assistent Thomas A. Watson stuurde: “Watson, come here! I want you!” Hoewel toen alle langeafstandsgesprekken nog via brief of in noodgevallen via telegram verliepen, duurde het slechts 4 jaar of er waren al 60.000 telefoons in Amerika. Even bellen naar de telefooncentrale, de naam doorgeven van de persoon die je wilde spreken en doorverbinden maar. Pas een tientallen jaren later werd de telefooncentrale door een automatische verbinding vervangen en was de telefoon klaar om de hele wereld te veroveren. Watson en Bell hadden geschiedenis geschreven, een geschiedenis die de wereld zou veranderen.

Tegen 1971, toen er in Amerika alleen al meer dan 100 miljoen gebruikers waren, was het wel duidelijk dat de telefoonwereld de wereld zou veranderen. Toch stond de telefonie toen nog in zijn kinderschoenen want heel wat innovaties tijdens de afgelopen decennia hebben onder andere gezorgd voor het verdwijnen van de klassieke telefoonlijnen, de ontwikkeling van videotelefonie en de intrede van de ons welbekende sms en mms. Het is haast niet te geloven wat er allemaal sinds 1876 in de communicatiewereld is gebeurd. Met dit in het achterhoofd kijken we al vol ongeduld uit naar wat er ons ons nog de komende 100 jaar en zelfs de komende 10 jaar te wachten staat. Tot die tijd kunnen we uiterst goedkoop bellen en voordeel genieten uit de huidige concurrende telecommarkt.