Apple telefoons

iPhone 8
iPhone 7 Plus
iPhone 7
iPhone 6S Plus
iPhone 6S
iPhone 6 Plus
iPhone 6
iPhone SE

Apple

Apple is een elektronicabedrijf dat op 1 april 1976 werd opgericht door Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Woznia. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino in Californië en heette in eerste instantie Apple Computer, Inc. Apple begint met de Apple I en II, twee personal computers die de markt op zij kop zetten. In 1984 brak Apple door met de Macintosh. Het ging bergafwaarts met het bedrijf toen Steve Jobs besloot op te stappen na een bestuurlijk conflict in 1986. Jobs keert terug in 1997 en vervolgens krabbelt het bedrijf weer op en worden de nieuwe kleurrijke Macs geïntroduceerd en de eerste iPod komt op de markt. Het meeste succes wordt geboekt in de periode van 2007 tot en met 2011. Apple introduceerde de iPhone, de eerste smartphone met een touchscreen. In 2010 verscheen de eerste iPad dat met hetzelfde besturingssysteem als de iPhones werkt. Dit apparaat is verantwoordelijk voor het succes van de tablet. Aanvankelijk boekte Apple succes met de reek Apple Macintosh-computers, maar nadat de iPod, iPhone en iPad op de markt kwamen werd het succes van Apple ongekend. Apple is inmiddels het meest waardevolle merk ter wereld met vele werknemers en een hoge omzet.

Smartphones en abonnementen

De iPhone van Apple werd in 2007 geïntroduceerd. Het bedrijf introduceerde hiermee de eerste smartphone met een touchscreen dat fijn in gebruik is. Hiermee legt de fabrikant de lat erg hoog voor andere telefoonfabrikanten. Door de jaren heen zijn er heel wat nieuwe iPhones verschenen die steeds beter, sneller en gemakkelijker in gebruik worden. Daarbij is Apple ook verantwoordelijk voor het succes van apps door het introduceren van de App Store. Nadat Tim Cook in 2011 Steve Jobs opvolgt lijkt Apple een wat andere weg in te zijn geslagen. De focus ligt op meer variatie van hetzelfde product. Zo verschijnen iPhones in een normale variant die wordt opgevolgd door een S variant, komt er een kleurrijke iPhone 5C en verschijnen de iPhone 6 en de 6 Plus tegelijkertijd. De Apple gekte blijft bestaan, veel consumenten zien Apple als een speciaal bedrijf en gebruiken graag Apple producten. De iPhones en andere producten van Apple zijn niet goedkoop. Veel consumenten schaffen daarom een iPhone daarom aan in combinatie met een abonnement. De iPhone kan zo ‘goedkoper’ worden aangeschaft. De meeste providers bieden verschillende iPhones in combinatie met een abonnement aan. Zo betaal je maandelijks voor het gebruik van een exclusieve smartphone. Het is ook mogelijk om het toestel los te kopen en te gebruiken in combinatie met een sim only abonnement. In dat geval betaal je een groot bedrag maar liggen de maandlasten een stuk lager.n

Besturingssysteem iOS

Producten van Apple draaien op het besturingssysteem iOS. Dit is een exclusief besturingssysteem van Apple. Naast de iPhone draaien ook diverse iPods, iPads en Apple TV op het systeem. Momenteel draaien de apparaten op iOS 8, Apple heeft deze versie van het systeem in juni 2014 geïntroduceerd en iOS 8 is vanaf het najaar 2014 al te downloaden op de verschillende apparaten. Nieuwe apparaten zijn al geleverd met dit besturingssysteem. Meerdere keren per jaar wordt een versie van het systeem voorzien van een update. Updates zijn gemakkelijk te installeren op een apparaat. Een grote update naar een volgende versie van het systeem vindt meestal plaats in het najaar.