Goedkoop Bellen

Algemene informatie over Tele2

Tele2 is in 1993 opgericht in Zweden en is momenteel actief in 10 verschillende landen en levert zijn diensten aan 30 miljoen klanten. De naam van het overkoepelende bedrijf is Tele2AB en de diensten worden geleverd onder de namen Tele2, Parlino en Comviq. Het bedrijf is actief geweest in de gehele Benelux, maar heeft onlangs de landen Belgie en Luxemburg afgesloten.

Vanaf 1997 was Tele2 ook actief in Nederland, in eerste instantie alleen voor het aanbieden van vaste telefonie, internet en televisie. Deze diensten worden over een volledig eigen infrastructuur aangeboden, mede door de koop van Versatel in 2005 waardoor het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk kreeg. Vanaf 2001 werd het bedrijf actief als mobiele telefonie provider. Het bedrijf was het eerste bedrijf in Nederland dat een MVNO werd, een Mobile Virtual Network Operator. Een MVNO maakt gebruikt van het mobiele netwerk van een andere provider. Momenteel maakt het bedrijf gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Aanbod van toestellen en mobiele abonnementen

Tele2 biedt mobiele abonnementen aan, waarmee je belt via de provider Tele2. Het bedrijf is naast aanbieder van telefoons ook actief als provider, waardoor je deze keuze niet kunt maken. Via de website kan je een mobiel abonnement met telefoon afsluiten. Het aanbod telefoons op de website is niet erg groot, maar de meest gangbare modellen zijn aanwezig. Telefoons van bekende merken als Samsung, Huawei en LG worden aangeboden.

Heb je zelf een nieuwe smartphone gekocht of voldoet je huidige nog? Dan kan je ervoor kiezen om bij Tele2 een sim only abonnement of prepaid oplossing af te sluiten. Bij een sim only abonnement betaal je een vast bedrag in de maand voor het gebruik van bijvoorbeeld belminuten en SMS. Je betaalt hier dus niet een vast bedrag in de maand extra voor het toestel

Voordelen van Tele2

Abonnementen die bij Tele2 afgesloten worden maken gebruik van het netwerk van T-Mobile. Tele2 is namelijk een MVNO, een virtuele provider, die gebruikt maakt van het netwerk van T-Mobile. Dit netwerk is één van de grootste en beste in Nederland, waardoor je verzekerd bent van een goede service en kwaliteit!

De klantenservice van het bedrijf is erg goed en uitgebreid. Een team van experts staat dagelijks voor jou klaar om al je vragen over smartphones, abonnementen of andere gerelateerde vragen te beantwoorden.

Review

Tele2 heeft dan wel niet zo’n groot aanbod telefoons als concurrerende aanbieders, wel zijn de meest populaire telefoons en gangbare modellen aanwezig. Via de website geef je jou toestel en abonnement voorkeuren op én je ziet direct welke oplossing voor jou het meest geschikt is! De klantenservice is dagelijks geopend voor al je vragen. Je kan ervoor kiezen om te bellen of te chatten via de website van Tele2. Ook heeft de website een forum, waar gebruikers en expert tips en ervaringen uit kunnen wisselen.